Näin teet hyvän ensivaikutelman

Näin teet hyvän ensivaikutelman

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Toki vaikutelmaa voi myöhemmin muuttaa ja parantaa - tai pilata - mutta me teemme toisistamme ensitapaamisella varsin pysyviä mielikuvia.

Kun kohtaamme uuden ihmisen, arvioimme alitajuisesti muutaman sekunnin sisällä, onko hän ystävä vai vihollinen ja mitkä hänen aikeensa ovat. Arvioimme myös kuuluuko hän meidän ”heimoon” eli onko hän samalla aaltopituudella, jaammeko samoja arvoja ja haluammeko olla hänen kanssaan läheisissä tekemisissä.

Siksi ensimmäiseen tapaamiseen kannattaa valmistautua, varsinkin jos se on tärkeä.

Valmistautuminen on ennen kaikkea omien ajatusten virittämistä. Ensivaikutelmassa alitajuinen viestintä ratkaisee pelin.

Viisi vinkkiä, miten teet hyvän ensivaikutelman: 

  1. Viritä omat ajatuksesi etukäteen myönteisiksi. Ajattele ennen tapaamista, että kaikki menee hyvin ja pidätte toisistanne. Puhu itsellesi ”minä pidän hänestä, hän pitää minusta, tämä menee hyvin”. Kun puhut itsellesi myönteisesti, elekielesi heijastaa tätä ja silmistäsi välittyy lämpöä ja myötätuntoa.
  2. Hymyile ja katso silmiin. Näin näytät että tulet hyvissä aikeissa ja olet avoin. Lisäksi hymy tarttuu. Tapaaminen lähtee mukavammin liikkeelle.
  3. Tiedosta kehonkielesi. Alitajuinen viestintä on ensikohtaamisessa kaikkein tärkeintä. Miten elehdit, istut, katsot ja puhut. Ajattele rennosti, niin olet rento myös olemukseltasi.
  4. Kuuntele enemmän kuin puhut. Älä pälpätä ja yritä tehdä vaikutusta. Keskity kuuntelemaan, mitä toinen sanoo ja jatka keskustelua luontevasti. Kysy enemmän kuin selität.
  5. Pukeudu tilanteen mukaan ja ole sopivan huoliteltu. Vaikka kauneus tulee sisältä, niin tilannetaju ratkaisee tässäkin.

Tärkeintä on, ettei yritä liikaa. Ihmiset pitävät aitoudesta ja aistivat, jos yrität tehdä vaikutuksen. Jokainen meistä tuntee liikaa yrittävän myyntimiehen, joka vain ärsyttää.

Jos olet luonteeltasi ujo ja hermostunut, niin sano, että jännittää. Se yleensä laukaisee tilanteen. Jokainen jännittää uusia tilanteita. Toiset vaan osaavat peittää sen taitavammin. Ja mitä enemmän pelottaa, sitä varmemmin se on suunta, mihin pitää mennä.


Tässä blogissa käsittelen työelämään, uralla etenemiseen ja alitajuiseen vaikuttamiseen liittyviä asioita. Kirjoitan myös luopumisesta, muutoksesta ja mielen voimasta.

Lue täältä edellisiä.

Tulen mielelläni puhumaan näistä teemoista. Teen myös henkilökohtaista valmennusta. Katso lisää www.kuistiala.com

Liity blogilistalle, niin saat uuden suoraan sähköpostiisi.

Löydät minut myös Facebookista

Anu Kuistiala

www.kuistiala.com

anu@kuistiala.com

Twitter:@kuistiala

Instagram: @kuistiala