Avoimia ja rehellisiä tarinoita naisjohtajien elämästä

"Hauska ja herkullinen. Liikuttaa ja rohkaisee."

Huippujohtajien parhaat neuvot työelämästä


Johtajanaiset
-kirjassa (Alma Talent 2019) kuusi suomalaista huippujohtajaa kertovat avoimesti ja rehellisesti urastaan, valinnoistaan, pettymyksistään, raskaiden aikojen sietämisestä sekä uran ja perheen ristipaineista.

Miten sietää riittämättömyyden tunteita ja jatkuvaa stressiä? Miten tehdä kovia päätöksiä valtavien paineiden keskellä? Mistä löytyy voima mustimpana työpäivänä? Miten sovittaa yhteen vaativa työ ja perhe-elämä?

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen, hallitusammattilainen Leena Niemistö, Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Paula Lehtomäki, Wolt Enterprisesin liiketoimintajohtaja Marianne Vikkula sekä Ruotsin Kansallismuseon pääjohtaja Susanna Pettersson tarjoavat parhaat oivalluksensa työelämästä, johtamisesta ja siitä, mitä huipulle pääseminen vaatii.


"Ainoa pidempi aika työelämässä, jolloin oikeasti nukuin huonosti, valvoin ja koin ns. eksistentiaalista yksinäisyyttä, oli MTV Uutisten rankat yt-neuvottelut vuonna 2015. Se on näitä syvimpiä juttuja mitä voi olla."

 - Merja Ylä-Anttila, toimitusjohtaja, Yleisradio

 "Rankinta aikaa oli, kun olin kahden lapsen kanssa käytännössä aika yksin, opiskelin ja matkustin työn puolesta paljon. Tuolloin ei ollut rahaa hankkia mitään kotiapua. Mutta samalla kaikki oli niin innostavaa ja mielenkiintoista, että sen jaksoi. En kadu sitä aikaa enkä vaihtaisi pois, vaikka kuormaa oli valtavasti. Kyse on siitä, että ajatteleeko kaikki varman päälle vai ajatteleeko, että sitten vaan ratkotaan niitä haasteita."

- Hille Korhonen, toimitusjohtaja, Nokian Renkaat

"

Naiset epäilevät turhaan kykyjään


Kirja on syntynyt halusta rohkaista naisia vaativiin tehtäviin. Tarjota esimerkkejä ja roolimalleja, kuinka teräksinen tahto ja peräänantamattomuus kantavat pitkälle ja kuinka selvitä haastavista tilanteista. Naiset ovat usein liian itsekriittisiä ja varmistelevat liikaa asioita. Pitää uskaltaa hypätä.

"Naiset epäilevät kykyjään. Olen nähnyt niin monta mimmiä, joilla on paljon operatiivista ja organisatorista vastuuta, mutta jotka eivät ole välttämättä ymmärtäneet, kuinka kriittinen rooli heillä on ollut yrityksen menestyksen kannalta. Ehkä kyse on perspektiivin puutteesta tai siitä, etteivät he ole kysyneet riittävästi palautetta ymmärtääkseen oman arvonsa."

- Marianne Vikkula, liiketoimintajohtaja, Wolt


Älä tyydy helppoihin ratkaisuihin


Johtajanaiset on johtamisopas ja käsikirja suomalaiselle naiselle. Se tarjoaa inspiraatiota ja kannustaa naisia ottamaan rohkeasti vastaan vaativia tehtäviä.

"Älä tyydy helppoihin ratkaisuihin. Jos haluat saada jotain, tavoittele sitä. Älä odota, että joku tekee asiat puolestasi vaan ota askelia siihen suuntaan, mihin haluat mennä. Ota vastuuta, kehitä itseäsi ja ajatteluasi. Ole myös realisti ja rehellinen itsellesi."

- Anu Kuistiala
Lainaukset Johtajanaiset-kirjasta.


Suositukset

"Hersyvä ja rehellinen kirja. Tarvitsemme rohkeita auraajia."


"On kiinnostavaa lukea mitä tämän maan merkittävät johtajanaiset ajattelevat urastaan, johtamisesta, työelämänsä käännekohdista, voitoista ja etenkin kovista paikoista. Uusia ajatuksia, samaistuttavia hetkiä ja aitoja kokemuksia. Kivulta ei ole välttynyt kukaan. Tarvitaan rohkeita auraajia, jotta syntyy väyliä. Kirja on myös kirjoittajansa Anun näköinen - hersyvä, rehellinen ja vahvasti kallellaan kohti hyvää.”

- Katri Viippola, Johtaja, viestintä, HR ja vastuullisuus, Varma

"Hauska ja herkullinen. Liikuttaa ja naurattaa."


"Hauska ja herkullinen. Kirja liikuttaa ja naurattaa samanaikaisesti. Monet vaikeudet ja valinnat tuntuivat tutuilta, mutta erilaiset kokemukset antoivat uskoa siihen, ettei mikään reitti johtajaksi ole väärä tai parempi. Monia aitoja oivalluksen hetkiä.”

- Paulina Ahokas, Toimitusjohtaja, Tampere-talo

"Lämmin lukusuositus!"


"
Kirja rohkaisee meitä kaikkia ajattelemaan rohkeammin: jos he uskalsivat, miksi en minäkin! Lämmin lukusuositus kaikille johtamisesta kiinnostuneille.”

- Emilia Kullas, Johtaja, EVA
 


Lue tai kuuntele

Kirja on myynnissä kaikissa kirjakaupoissa ja mm. Alma Talentin verkkokaupassa sekä saatavilla äänikirjana useissa palveluissa. 

Etusivu

Puheet ja koulutukset

Henkilökohtaiset valmennukset