Elä kuin rento jumalatar

Elä kuin rento jumalatar

Kesän kunniaksi tekee mieli kirjoittaa hieman elämän kepeyttä. Kun voi vaan olla. Vapauttaa itsensä kiristävistä vaatteista ja kiristävistä ajatuksista.

Tuntea tuuli iholla, aurinko kasvoilla ja antaa luonnon parantavan energian hyväillä sieluaan. Katsoa maailmaa lempein silmin ja ottaa rennosti vastaan sitä mitä tulee. Ei puskea vaan sallia. Elää virrassa, soljua eteenpäin ja ihailla maisemia.

Nyt on hetki, jolloin nautitaan itsestä ja omasta kropasta juuri sellaisena kuin se on. Ollaan hetki oman elämän jumalattaria.

Vapauta sisäinen minäsi

Eivät jumalatteret kysy kelpaanko minä. He vain ovat juuri niin kuin ovat ja antavat oman ainutlaatuisen suurenmoisuutensa loistaa.

Kehotan kuitenkin olemaan rento jumalatar, ettei tule suorituspaineita.

Jokaisessa meissä asuu sisäinen jumalatar, joka vain odottaa saavansa tulla esiin. Se ihana minä, jolloin tunnemme olevamme vapaita. Jumalatar tulee esiin, kun hyväksymme itse itsemme. Epätäydellisinä, pöhköinä ja välillä mokaavina tyyppeinä. Niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Jumalatteret eivät suinkaan ole täydellisiä ilmestyksiä vaan ennen kaikkea sisäisesti viisaita ja oman voimansa tuntevia naisia. Naisia, joilla on syvä ja rakkaudellinen suhde itseensä ja samalla muihin.

Kun hyväksyy itsensä, hyväksyy myös muut. Suvaitsevaisuus synnyttää suvaitsevaisuutta.

Päästä irti ahdistuksen listasta

Kesä on irtipäästämisen aikaa. Samalla voi myös pohtia omaa ahdistavien asioiden listaa ja miettiä, onko se kasvanut liian pitkäksi. Ja voisiko asialle tehdä jotain.

Ahdistuneisuus on lisääntynyt samaa tahtia uupumisen kanssa. Olemme ylikuormittuneita, kun suoritamme niin hemmetisti koko ajan.

Haluamme koko ajan lisää, vaikka maailma on jo liian täynnä kaikkea.

Nuorten naisten ahdistus lisääntyy huolestuttavaa tahtia. Tyttöjä ahdistaa onnistumisen pakko, ilmastonmuutos, tulevaisuus ja oma ulkonäkö. Tytöt myös kääntävät ahdistuksen usein sisäänpäin. Ulospäin voi näkyä iloinen ja viehättävä nuori nainen, joka postaa someen hienoja kuvia, mutta totuus on muuta. Nuorten kanssa työskentelevät kertovat, että mm. itsensä viiltely on kymmenessä vuodessa yleistynyt.

Tytöt eivät aina kerro vanhemmilleen ahdistavista ajatuksistaan, koska eivät halua rasittaa jo valmiiksi stressaantuneita vanhempiaan.

Anna toiselle hyväksyvä katse

Me kaikki janoamme hyväksyvää katsetta. Tunnetta, että kelpaamme ja olemme arvokkaita. Me janoamme sitä toisilta ihmisiltä. Että rakas ihminen katsoo sinua lämpimästi ja hyväksyvästi.

Sosiaalinen media on huono korvike. Kohtaaminen jää aina viileäksi vaikka kuinka peukuttaisi.

Katso siis lähelläsi olevaa ihmistä lempeästi. Huomaa hänet. Ota aikaa ja tapaa ystävääsi, rakastettuasi tai läheisiäsi. Halaa ja sano, että tykkäät. Yksi katse voi olla elämän pelastaja.

Jaa ilon virtaa

Suomalaiset jumalattaret kukoistavat yleensä parhaimmillaan kesällä. Ilo tuo virtaa, ilo lisää energiaa. Jos ei heti hersyä, niin tee jotain pientä, josta tulee hyvä mieli. Sisäisen ilon vapauttaminen on jokanaisen oikeus.

Anu Kuistiala

Tässä blogissa käsittelen työelämään, uralla etenemiseen ja alitajuiseen vaikuttamiseen liittyviä asioita. Kirjoitan myös luopumisesta, muutoksesta ja mielen voimasta.

Lue täältä edellisiä.

Tulen mielelläni puhumaan näistä teemoista. Katso tarkemmin  www.kuistiala.com

Naisia ja johtamista käsittelevä kirjani Johtajanaiset (Alma Talent) ilmestyy syksyllä

Liity blogilistalle, niin saat uuden suoraan sähköpostiisi.

Löydät minut myös Facebookista

www.kuistiala.com

anu@kuistiala.com

Twitter:@kuistiala

Instagram: @kuistiala