Anu

Rohkeasti kohti pelkoja

"Miniatyyrikokoon puristettu kävelevä tahtotila." 

Näin totesi minulle kerran yksi MTV Uutisten esimies. Minulla on aina ollut vahva sisäinen draivi, joka ajaa eteenpäin. Haluan kokea, nähdä ja oppia uutta. Mutta osaan myös pysähtyä, nauttia hetkestä ja hiljaisuudesta. Hassutella ja nauraa.

Olen tehnyt pitkän uran MTV Uutisissa. Aloitin ulkomaantoimittajana, tein vuosia juttukeikkoja Venäjällä ja olin myös Moskovan kirjeenvaihtajana. Sen jälkeen siirryin ulkomaantoimituksen esimieheksi, siitä toimituspäälliköksi ja lopulta toiseksi päätoimittajaksi. Vastuualueeni päätoimittajana oli digitaaliset sisällöt ja strategia. Olin myös Mediahub Helsingin sisältöjohtaja ennen kuin päätin irtisanoutua MTV Oy:stä 2016. Olin ollut Maikkarissa lähes 20 vuotta ja kaipasin uusia haasteita.

Nykyisin toimin itsenäisenä yrittäjänä ja konsulttina.

Vuodet Venäjällä ja MTV Uutisissa päätoimittajana opettivat paljon. Olen joutunut tekemään vaikeita valintoja ja sietämään epämukavia tunteita ja tilanteita. Olen pelännyt, mutta uskaltanut, koska on ollut pakko. Olen oppinut ymmärtämään, että ainoa tapa selvitä peloista on kulkea niitä kohti. 

Olen oppinut arkipäivän viisautta ja saanut oivalluksia ja inspiraatiota. Tästä kaikesta haluan kertoa myös muille ja rohkaista eteenpäin. 

Itselleni tärkeintä on ollut oppia löytämään vahvuudet sisimmästä. Rohkeutta, sitkeyttä ja avoimuutta elämälle. 

Naisten ja tyttöjen rohkaisu on aina ollut lähellä sydäntäni. Koulutus ja hyvä itsetunto antavat mahdollisuuden tehdä omia, itsenäisiä valintoja. Olen sitä mieltä, että naisella pitää olla omat rahat, oma tahto ja oikeus tehdä mitä haluaa.

Olen harrastanut sukellusta yli 20 vuotta. Se auttaa keskittymään ja pitää mielen kirkkaana.